Weet jij al waar je over 5 of 10 jaar wilt staan?

Weet jij al waar je over 5 of 10 jaar wilt staan?

4 februari 2021 Doelen 0

Ik niet.

 

Natuurlijk heb ik er wel een beetje een beeld bij, maar dit verandert bij mij nog zo nu en dan. Ik geloof niet zozeer in lange termijn (carrière)planning. Hierdoor zet jij je (misschien onbewust) vast aan doelen waar jij niet gelukkig van wordt. Waar ik wel in geloof? Bewustwording van jouw loopbaan. Vanuit bewustwording over wie jij bent en welke werkwijze bij jou past kan er aan de slag worden gegaan met jouw professionele- en persoonlijke ontwikkeling.

 

Het heeft geen zin om te speculeren over waar jij jezelf over vijf of tien jaar ziet staan als je niet weet waar je vandaan komt en waar je nu staat.

 

Uiteraard is het goed om doelen te stellen voor jezelf. De beste manier om deze doelen te bereiken is door bewust te zijn van waar je nu staat, dat je weet wat voor jouw werkt om bepaalde doelen te behalen en dat je flexibel bent naar jouw gestelde doelen toe. Het is helemaal niet gek dat jij over een paar jaar niet meer gelukkig wordt van wat jou nu gelukkig maakt. Jij en de wereld om je heen vormen een dynamisch geheel. Daarop kunnen anticiperen brengt jou uiteindelijk waar je wilt komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *