10 tips voor een productieve dag!

10 tips voor een productieve dag!

20 april 2021 Doelen Motivatie Time management 0

Het liefst is iedereen natuurlijk de hele dag productief bezig. De ene keer lukt dit beter dan de andere keer. Het verschilt van persoon tot persoon hoe iemand zichzelf productief kan maken. Toch zijn er een aantal dingen die iedereen kan toepassen om een productievere dag te bewerkstelligen. Lees de volgende tien tips zodat ook jij kan beginnen met productiever worden ?

  1. Ga terug naar de basis. Slaap acht uur per nacht, eet gezond en beweeg. Deze dingen houden je scherp.

 

  1. Plan voordat je begint met werken een beetje tijd voor jezelf in. Check in deze tijd bijvoorbeeld jouw Instagram, Pinterest en andere persoonlijke sociale media. Sluit deze apps daarna af, zodat je niet afgeleid wordt door binnenkomende notificaties.

 

  1. Maak de taken die voldaan moeten worden duidelijk voor jezelf. Stel jezelf de vraag “Wat moet er als eerst volgende gedaan worden om dit project af te ronden?”.

 

  1. Geef de taken die volbracht moeten worden een deadline. Schrijf bijvoorbeeld voor de ene taak een uur uit en voor de andere 30 minuten. Zo voorkom je ook dat je gaat multi tasken.

 

  1. Neem korte pauzes tussen de taken door. Ga het liefst even naar buiten om een frisse neus te halen.

 

  1. Laat je mail niet de hele dag open staan, maar log een paar keer op een dag in. Hierdoor krijg je niet de hele tijd meldingen van binnenkomende e-mails die zorgen voor afleiding.

 

  1. Maak gebruik van een agenda. Op je telefoon of laptop kan je ook heel makkelijk herinneringen er aan toevoegen. Dit herinnert jou op het juiste moment aan de volgende taak die jij die dag wilt volbrengen. En het fijne hieraan is, is dat je ook gelijk jouw volbrachte taken kan afvinken.

 

  1. Rond je taken af. Merk je nou dat je vaak taken niet geheel kan afronden? Loop dan jouw gestelde doelen nog eens na. Misschien zijn de doelen die je stelt niet realistisch of is de tijdsdruk die je er oplegt niet haalbaar.

 

  1. Werk op diverse plekken. Een veranderende omgeving stimuleert de creatieve geest. Een nieuwe omgeving zorgt vaak ook weer voor nieuwe energie.

 

  1. Wees bewust van wat jou aan het werk houdt en wat jou juist afleidt. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar bewustwording is echt the key!

 

Mocht je nog vragen hebben of verder aan de slag willen met de laatste tip? Stuur mij geheel gratis en vrijblijvend een appje op +31 6 13 34 06 16 of vul het contactformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *